DVODNEVNI POHOD NA JALOVEC

Kdaj:

21.08.2020

Zbor ali lokacija:

parkirišče pri Pošti Podplat; 21.8.2020 ob 15.30 uri

Čas hoje / trajanje:

prvi dan 45min , drugi dan 11 ur

Opis:

tokrat se bomo na Jalovec podali iz Tamarja. Do Planice se bomo pripeljali z našimi avtomobili, nato sledi 45 min hoje do koče v Tamarju, kjer bomo prenočili. Zgodaj zjutraj se bomo odpravili proti Jalovcu, po poti čez Kotovo sedlo. Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince. Predvidevam, da bomo do vrha potrebovali cca 5-6 ur hoje. Sledi spust do zavetišča pod Špičko (cca 2 uri) in nato sestop do Vršiča (cca 4 ure). Predvidevam, da se bomo na Podplat vrnili v poznih večernih urah. Opcijsko: Prenočevanje v Poštarskem domu, drugo jutro pa vzpon na Malo Mojstrovko po Hanzovi poti in vrnitev po melišču do Vršiča. (3,5h). Vrnitev domov.

Hrana in pijača:

iz nahrbtnika in v pl.kočah.

Oprema:

obvezni so dobri planinski čevlji, čelada, samovarovalni komplet.. ter zaščita proti soncu in dežju. Med rezevnimi oblačili naj bodo tudi rokavice in topla kapa.

Stroski prevoza:

25 € na osebo

Prijave in informacije:

vodja pohoda Erjavec Rok -040-232-178 do vključno 19.8.2020.

Dodatne opombe:

Pot na Jalovec je zelo dolga in zahtevna. Primerna je za planince, ki imajo izkušenje s hojo v visokogorje, so v dobri kondiciji in imajo plačano članarino za letošnje leto. S plačano članarino smo namreč tudi zavarovani za primer reševanja v gorah.

Mail:

rok.erjavec77@gmail.com

Objavil:

Rok Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg