ENODNEVNI POHOD NA DOBRAČ (Dobratsch) 2166 m

Kdaj:

10.09.2023

Zbor ali lokacija:

Zberemo se ob 5.30 uri na Železniški postaji na Podplatu.

Čas hoje / trajanje:

cca 4 ure

Opis:

Planinsko društvo Boč Kostrivnica organizira enodnevni pohod na Dobrač, ki je 2166 m visoka gora na avstrijskem Koroškem. Razprostira se nad mestom Beljak in dolino Zilje. Pot nas bo vodila preko Korenskega sedla, po vzhodni obvoznici skozi Beljak (Villach) in po razgledni Beljaški Alpski cesti proti Dobraču vse do parkirišča na višini 1732 m. Od tam pa bomo nadaljevali peš proti vrhu, do katerega je slabi dve uri hoje. Tik pod vrhom je planinska koča Ludwig Walter-Hans. Na vrhu sta dve cerkvici, najprej pridemo do nemške in malo dalje še do slovenske. Na Dobraču je tudi oddajnik, ki je viden daleč naokrog. Z Dobrača so prekrasni razgledi na Julijske Alpe, Karavanke, Avstrijko koroško z krasnimi dolinami in jezeri ter na številne gorske vrhove.

Hrana in pijača:

Hrana in pijača iz nahrbtnika, lahko pa bomo koristili ponudbo na planinski koči tik pod vrhom Dobrača.

Oprema:

Pohodniška oblačila, zaščita za morebiten dež (dežni plašč), zaščita proti sončni pripeki (naglavno pokrivalo, zaščitna krema). Obvezni so pohodniški čevlji ter priporočene pohodniške palice.

Stroski prevoza:

Prevoz bo organiziran glede na število prijav z osebnimi avtomobili, kombi prevozom ali avtobusom. Cena: Glede na vrsto prevoza, predvidoma 25 EUR na

Prijave in informacije:

Do vključno srede, 6.9.2023 na telefonsko številko Minke Erjavec: 040 731 043 ali na e-naslov: min

Dodatne opombe:

Mail:

minka.erjavec@gmail.com

Objavil:

Minka Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg