POHOD NA SLIVNICO

Kdaj:

23.03.2024

Zbor ali lokacija:

Zbirno mesto je ob 6.00 uri na parkirišču pred šolo v Kostrivnici.

Čas hoje / trajanje:

Pot na Slivnico sodi med lahke poti. Skupne hoje bo okrog 4 ure. V primeru ogleda okoliških znamenitosti pa še 1 do 2 uri lahke hoje.

Opis:

Planinsko društvo Boč Kostrivnica organizira enodnevni pohod na SLIVNICO. Slivnica je 1114 m visok hrib nad Cerknico s čudovitim razgledom na Cerkniško jezero in Notranjsko podolje. Pot nas bo vodila po avtocesti do izvoza Unec in naprej do Cerknice. Od tam se bomo podali peš proti vrhu Slivniškega pogorja do glavnega vrha Velika Slivnica. Tik pod vrhom je tudi oskrbovana planinska koča. Če nam bo čas dopuščal po vrniti do izhodišča v Cerknici, si bomo ogledali še katero od naravnih znamenitosti v okolici Cerknice (tematsko pot ob Cerkniškem jezeru ali pa se sprehodili po Rakovem Škocjanu).

Hrana in pijača:

Oprema:

Pohodniška oblačila, zaščita za morebiten dež (dežni plašč), zaščita proti sončni pripeki (naglavno pokrivalo, zaščitna krema). Obvezni so pohodniški čevlji ter priporočene pohodniške palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika, lahko pa bomo koristili ponudbo na planinski koči tik pod vrhom Slivnice.

Stroski prevoza:

Prevoz bo organiziran glede na število prijav z osebnimi avtomobili, kombi prevozom ali avtobusom. Cena: Glede na vrsto prevoza, predvidoma 20 EUR na

Prijave in informacije:

Do vključno srede, 20.3.2024, na telefonsko številko Minke Erjavec: 040 731 043

Dodatne opombe:

Mail:

minka.erjavec@gmail.com

Objavil:

Minka Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg