POHOD PO POLHOGRAJSKIH DOLOMITIH

Kdaj:

06.05.2023

Zbor ali lokacija:

Zberemo se ob 6.00 uri na železniški postaji na Podplatu.

Čas hoje / trajanje:

cca 5ur

Opis:

Planinsko društvo Boč Kostrivnica organizira enodnevni pohod po Polhograjskih dolomitih z vzponom na vrhova; 1021 m visok Tošč in 898 m visoko Grmado. Izbrali bomo pot iz Trnovca pri Sori, od tam pa se bomo podali mimo doma na Govejku (koča je žal zaprta), po lepi gozdni poti, ki vodi pod Gontarsko planino in naprej, ko se bo pred nami že odprt pogled na Tošč. S Tošča se bomo spustili do sedla, kjer je turistična kmetija Gonte, kjer bo možno okrepčilo in potem še vzpon na lep, razgled vrh Grmade. Sledi še spust do vaši Topol (Sv. Katarina), kjer bomo zaključili naš pohod. Skupne hoje je okrog 5 ur. Pot ni zahtevna, veliko je zelo lepih gozdnih poti, seveda pa je tudi nekaj krajših vzponov.

Hrana in pijača:

Hrana in pijača iz nahrbtnika, lahko pa se bomo okrepčali na turistični kmetiji Gonta. Planinske koče ali postojanke na poti ni.

Oprema:

Pohodniška oblačila, zaščita pred morebiten dežjem (dežni plašč), zaščita proti sončni pripeki (naglavno pokrivalo, zaščitna krema). Obvezni so pohodniški čevlji ter priporočene pohodniške palice.

Stroski prevoza:

Prevoz bo organiziran glede na število prijav z osebnimi avtomobili, kombi prevozom ali avtobusom. Cena: Glede na vrsto prevoza, predvidoma 20 EUR na

Prijave in informacije:

Do vključno srede, 3.5.2023 do 21.00 ure na telefonsko številko Minka Erjavec: 040 731 043 ali na e

Dodatne opombe:

Mail:

Objavil:

Minka Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg